Társoldalunk:

Fegyelmi vizsgálat vár a Gyurta Gergelyt állítólag megütő Verrasztó Dávidra

2011.12.15. 15:26

Verrasztó Dávid megütötte Gyurta Gergelyt és az egyesülete egyik edzőjét a szczecini rövid pályás úszó-Eb záróbankettjén - írta csütörtöki számában a Blikk. Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára az [origo]-nak elmondta, a szövetség fegyelmi vizsgálatot indított az ügyben, és a döntés előtt minden felet meghallgat.

A Jövő SC Európa-bajnoka a szczecini rövid pályás úszó-Eb záróbankettjén ököllel megütötte a világbajnoki bronzérmes Gyurta Gergelyt - írja a Blikk. A lap szerint többen próbáltak közbelépni, így a két úszó egyesületének egyik edzője, Virth Balázs is, akit Verrasztó állítólag szintén megütött, úgy orrba vágta, hogy eleredt a vére.

Az újság szerint Verrasztó azért vetkőzött ki magából, mert Gyurta gratuláló sms-t küldött a barátnőjének, a szintén válogatott Joó Sárának.

A világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel öccse és az Egyesült Államok-Európa úszóversenyre készülő Verrasztó Dávid egyelőre nem nyilatkozik az ügyben. A Gyurta testvérek apja, Gyurta Tamás a fia érdekeire hivatkozva kérdésünkre szintén nem kommentálta az ügyet, az [origo] Jövő SC-hez közeli forrása azonban megerősítette a Blikk információját.

"Hivatalosan elkezdtük a fegyelmi vizsgálatot, mindenkit meghallgatunk, aki akár közvetlenül, akár közvetetten érintett volt az ügyben" - mondta el az [origo]-nak Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára. Kérdésünkre, hogy Virth Balázs edző nyújtott-e be panaszt az esetleges sérülése miatt, a főtitkár elmondta: nem tud feljelentésről, és éppen a tisztánlátás végett történnek a meghallgatások.

Verrasztó Dávid és Gyurta Gergely egyaránt a Jövő SC-ben úszik, amelynek a klubelnöke Dávid apja, Verrasztó Zoltán. A verekedésről szóló hírt az egyesület honlapjára is kitették