Vágólapra másolva!
Nagy Péter magyar súlyemelő harmadikként végzett összetettben az első alkalommal kiírt oroszországi Elnök-kupa vasárnapi zárónapján, Bjelgorodban.

Nagy Péter - aki az idei Universiadén és a múlt hétvégi londoni olimpiai tesztversenyen is első lett - a meghívásos, pénzdíjas Grand Prix-viadalon a plusz 105 kilósok között indult.

A 25 éves szegedi súlyemelő szakításban a harmadik legjobb eredményt érte el 187 kg-mal a hétfős mezőnyben, miután a 193 kilós egyéni csúcs nem jött össze harmadik gyakorlatánál. Lökésben 221 kilóig jutott, amivel ebben a fogásnemben második lett.

Összetettben így 408 kg-mal zárt, még az irániak 2011-es junior-világbajnokát, Bahador Moulaeit is maga mögé utasította. Harmadik helye kétezer dollárt is ért.

A versenyt a kirobbanó erőben lévő Ruszlan Albegov (435 kg) nyerte az idei vb-negyedik Csingiz Moguskov (411 kg) előtt.

Bjelgorodban a szombati három után a negyedik felnőtt világrekord is megszületett: Tatyjana Kasirina, a női ólomsúly orosz képviselője szakításban javította tovább saját eddigi legjobbját egy kilóval 148 kg-ra. Az összetett csúcshoz sem sok hiányzott, utolsó lökésgyakorlata azonban nem sikerült. Kasimira a fogásnemi csúcsot érő 3 ezer mellé az összetett elsőségért járó 5 ezer dollárt is megkapta.

A viadalt az Aján Tamás vezette sportági világszövetség és az orosz államfő, a Bjelgorodban született Dmitrij Medvegyev hívta életre.