Vágólapra másolva!
A melegítőteremben és a csarnokban is hideg volt, ezzel együtt hétfőn sikeres pódiumedzésen vett részt a tornászok kedden kezdődő londoni olimpiai kvalifikációs tesztversenyén induló Hídvégi Vid és Rácz Attila.

A honi szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint a nők, így a két magyar, Böczögő Dorina és Gombás Laura tréningjére hétfő este kerül sor.

Az olimpiai kvalifikációs viadalon csapatban a tokiói vb-n 9-16. helyen végzett együttesek szállnak harcba a négy csapatkvótáért, míg egyéni összetettben 40 versenyző kapott meghívást, köztük a négy magyar. Egyéniben a Tokióban a csapatok versenyében a 17-24. helyen végzett nemzetekből két-két versenyző kapott meghívást, így indulhat két-két magyar férfi és női tornász.

A viadalon egyéni összetettben valószínűleg az első 25-30 versenyző szerez olimpiai kvalifikációt, de országonként csak egy. Pontos helyezést azért nem lehet tudni, mert ez a csapatkvalifikációknak is a függvénye. Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár szerint ha az első húszban végez valamelyik magyar, az - bármilyen számítást vesznek is figyelembe - biztos olimpiai részvételt jelent.

Hídvégiék kedden, a 3. csoportban, magyar idő szerint várhatóan 20:30 óra körül lépnek a szerekhez, és ugráson kezdenek, míg a nők szerdán, 18:30 órától szerepelnek, szintén a 3. csoportban, és talajjal indítanak.

A londoni nyári olimpiára eddig egy magyar tornász, a lólengésben szerzett 2010-es világbajnoki címét tavaly októberben, Tokióban megvédő Berki Krisztián szerzett indulási jogot.