Vágólapra másolva!
Első hallásra megmosolyogtatónak tűnő indokkal támadják Tina Mazét, a szlovénok kétszeres olimpiai ezüstérmes és világbajnok síelőnőjét, aki svájci vetélytársai szerint szabálytalan alsóneműt visel a síruhája alatt.

Maze a múlt héten a svájci Fabienne Suter mögött második lett szuperóriás-műlesiklásban az ausztriai Bad Kleinkirchheimban rendezett Világkupa-versenyen, ezután érték a támadások.

A svájciak azt állítják, Maze egy gumiból készült alsóneműt visel a síruhája alatt, amely kevésbé ereszti át a levegőt, így kisebb a légellenállása, és ezért gyorsabban csúszik lefelé a lejtőn. A szabály szerint a síruha egy négyzetméterének másodpercenként harminc liter levegőt kell áteresztenie. A Nemzetközi Síszövetség nem módosította a verseny eredményét, Maze pedig csak nevetett a svájciak vádján.

"Biztos az a bajuk, hogy túl szexi az alsóneműm. Legközelebb a nélkül versenyzek majd" - viccelt Maze, aki nem indul a hétvégi, Cortina d'Ampezzóban esedékes Vk-viadalon, mert beteg lett. A svájci Blick című lap persze egyből találgatni kezdett, vajon azért lett-e beteg a szlovén, mert tényleg alsónemű nélkül síelt, de a valódi indok, hogy egy vírus ledöntötte a lábáról.

Forrás: AFP
Tina Maze a vancouveri olimpián