Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt szerint már terhelhető a sérült keze, és leghamarabb április környékén ismét bokszolhat - hangzott el a Digi Sport Reggeli Start című adásában.

A 33 profi meccsén (18 KO) veretlen magyar ökölvívó a szilveszterre tervezett, Tavoris Cloud elleni vb-címmeccset kénytelen volt lemondani kézsérülése miatt, amely azóta szépen javult.

"Kihúzták azt a fogamat, amelynek nagy szerepe volt abban, hogy begyulladt a jobb kezemem az egyik bütyök. Azóta sokat gyógyult, és mostanában már puszta kézzel ütögettem vele a zsákot, keményebb felületet még nem, de úgy érzem, hogy most már bevetésre kész" - nyilatkozta Erdei.

A 37 éves félnehézsúlyú bokszoló az elmúlt hetekben csak szinten tartás céljából edzett, hiszen egyelőre nincs meccs kilátásban, de ő áprilisnál előbb nem is szeretne szorítóba lépni.

"A jelenlegi felkészültségi állapotomat tekintve nem javasolnám, hogy áprilisnál korábban bokszoljak. Utána jöhet bárki, a négy nagy világszervezet világbajnoka közül bármelyikkel szívesen bunyóznék. Mindegyik kemény ellenfél lenne, de bármelyiket meg tudném verni. Persze lehet, hogy promóterem, Lou DiBella úgy dönt, hogy kell még nekem előtte egy felhozómeccs, természetesen akkor ebbe is belemennék, de ezt nem tartom valószínűnek."

Erdei elmondta, hogy ha meglesz az ellenfél és a meccs időpontja, akkor ahhoz mérten Magyarországon kezdi meg a felkészülést, majd az Egyesült Államokban folytatja, de valószínűleg egy-két hetet Németországban is készül majd.