Vágólapra másolva!
A tavalyi győzelmét még egy komplett rockzenakar társaságában, egy egész éjszakán tartó bulival ünnepelte az öltözőjében, vasárnap hajnalban viszont már csak egy léggitárszólóra maradt ereje Novak Djokovicnak, miután minden idők leghosszabb Grand Slam-döntőjében legyőzte Rafael Nadalt az Australian Openen.

Az immár háromszoros melbourne-i bajnok Djokovic az AC/DC Highway To Hell című számára produkálta magát a csapatának az öltözőjében, de akkorra már annyira elkészült az erejével, hogy többre már nem futotta tőle, és a további ünneplés helyett inkább az ágyat választotta.

A 24 éves szerb világelső az AusOpen döntőjében 5 órán és 53 percen keresztül küzdött Rafael Nadallal, a meccs utáni beszédek közben is volt egy pillanat, amikor majdnem összeesett, spanyol ellenfele pedig kénytelen volt a hálónak támaszkodni, amíg végre hoztak nekik egy-egy széket.

Forrás: AFP/William West

A meccs helyi idő szerint éjjel fél kettő után ért véget, Djokovic hajnali négyig adta az interjúkat, így még akkor sem volt a legfittebb állapotban, amikor másnap reggel megjelent a Melbourne parkban tartott médiaeseményen. A beszámolók szerint látszott, hogy nagyon fáradtak a lábai, és rekedtsége miatt nem igazán járt sikerrel, amikor a hajnali bulizás felidézéséhez megpróbálta elénekelni a Highway To Hell refrénjét.

"Az adrenalin még mindig dolgozik bennem, ezért egyáltalán nem érzek semmilyen fájdalmat. Még mindig teljesen fel vagyok dobva mindattól, ami az elmúlt két hétben itt átéltem, habár nem hiszem, hogy jelenleg pontosan meg tudnám ítélni, mi történik velem" - vallotta be Djokovic, aki a maratoni döntő előtt a négy között is hatalmas, közel ötórás csatát vívott Andy Murray-vel.

Forrás: AFP/Paul Crock

"A tegnap éjjel nem csak arról szólt, hogy megnyertem egy Grand Slam-tornát, sokkal több volt annál. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy tegnap játszottunk, és hogy egy ilyen meccsen sikerült győznöm" - mondta minden idők eddigi leghosszabb Grand Slam-döntőjéről.