Vágólapra másolva!
A többször a világ legjobb bokszolójának választott Manny Pacquiao úgy döntött, hogy megváltoztatva eddigi életstílusát kilép a szerencsejáték-bizniszből, és a Biblia tanításai szerint fog élni.

Manny Pacquiao úgy döntött, eljött az ideje annak, hogy változtasson eddigi életstílusán. A világ jelenlegi legjobb profi bokszolójának tartott Pacquiao úgy érzi, ha nem lépne új útra, akkor a lelke a halálakor a pokolra jutna.

"Nem vagyok többé részese az alvilági üzletelésnek" - idézte a Supersport.com a 32 éves Fülöp-szigeteki bunyóst, aki korábban kakasviadalok szervezésével is foglalkozott, de egyéb szerencsejátékokban is otthonosan mozgott. "Komoly részesedésem volt egy nagy éjszakai klubban, de megváltam tőle, és szintén eladtam a Manila kaszinóba fektetett részvényeimet is."

Pacquiao a Fülöp-szigetek egyik leggazdagabb emberének számít, és a részvényein kívül megszabadul az ezernél is több - 700 ezer dollárt érő - kakasaitól, amelyeket a barátainak ajándékoz.

"Rájöttem, hogy korábban gyenge ember voltam. Ha meghaltam volna, a lelkem a pokolban végzi. Hívő vagyok, de olyan dolgokat tettem, amelyek Isten akaratával szemben állnak" - fogalmazott Pacquiao, aki 59 profi meccséből 54-et megnyert (38-szor KO-val diadalmaskodott), háromszor kikapott, kétszer pedig döntetlent ért el.

A bokszoló a katolikus egyház jószolgálati nagykövete lesz a következő hónaptól, mint elmondta, a feleségével minden nap olvassák a Bibliát. A nagyköveti felkérést Pacquiao "ijesztő feladatnak" nevezte, de elfogadta, és a lehető legnagyobb alázatossággal szeretné a munkát ellátni.