Vágólapra másolva!
Befejezte pályafutását Nyikolaj Valujev, az oroszok volt profi világbajnok nehézsúlyú ökölvívója. Vitalij Klicsko szomorú, hogy nem bokszolhatott ellene.

A Bild című német lap értesülését megerősítette a 213 centiméter magas ökölvívó volt klubja, a Sauerland is, amely közölte: a versenyző szerződése az elmúlt év végén lejárt.

A 38 éves Valujevet decemberben beválasztották az orosz parlamentbe, s már akkor közölte: a jövőben nem marad majd ideje az edzésekre.

Vitalij Klicsko szomorúan nyilatkozott a hír hallatán, az ukrán úgy vélte, rendkívül izgalmas csatát vívhattak volna az orosz óriással.

"Sajnos kaptam egy választ Nyikolajtól, amelyben azt írta, visszavonult, és nem akar többet bokszolni. Sajnálom, mert érdekes csata lehetett volna már a felkészüléstől, kíváncsi lettem volna, hogyan találunk edzőpartnert. 203 centi vagyok, ő 216, sohasem lesz alkalmam ekkora ellenféllel bunyóznom" - nyilatkozta az idősebb Klicsko fivér, aki sok sikert kívánt Valujevnek a politikai pályán.

Valujev 2005 decemberétől 2007 áprilisáig, majd 2008 augusztusától 2009 novemberéig volt a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoka. Profi karrierje során 53 mérkőzést vívott, ezek közül 50-et megnyert, 34-et ráadásul kiütéssel.