Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette, majd hét órán át faggatta, végül szabadlábra helyezte a német rendőrség Dereck Chisorát, aki a Vitalij Klicsko elleni vesztes bokszmeccse után összeverekedett David Haye-jel. A két brit ökölvívó müncheni összecsapásának fejleményeiről a BBC számolt be.

Vitalij Klicsko a ringben állt bosszút - videó

Chisora és Haye az előbbi címmeccse után kapott össze: Chisora kikapott Vitalij Klicskótól, a meccs utáni rendezvényen pedig a Vlagyimir Klicsko elleni vereségével húzta Haye-t, aki ezen felpaprikázta magát. A két brit verekedni kezdett, Haye edzője, Adam Booth fején felszakadt a bőr, és erősen vérezni kezdett.

Forrás: AFP/Claus Hergot
Booth vs Chisora

Chisorát és edzőjét, Don Charlest München repülőterén kapták el a rendőrök, akik ugyanakkor még mindig keresik Haye-t, mivel ő nem jelent meg a verekedés utáni kihallgatáson.

"Jelenleg nem tudjuk, hol van Haye, de keressük. Sem a repülőtéren, sem a hoteljében nem találtuk" - mondta a rendőrség szóvivője.

A nyomozók csaknem hét órán át faggatták Chisorát, majd szabadlábra helyezték. "Változatlanul testi sértéssel gyanúsítjuk, de egyelőre hazamehet Angliába" - jelentette ki a szóvivő.

Vitalij Klicsko, akit Chisora megütött a pénteki mérlegelésen, végignézte a balhét, majd azt nyilatkozta, nagyon csalódott, Haye és Chisora túl messzire mentek, a boksznak nem ilyan balhékról és vérző fejekről kéne szólnia.

Chisora a müncheni gála előtt megalázta a fiatalabb Klicsko testvért, Vlagyimirt is: a WBC-címmeccs előtt ivott egy jó nagy korty vizet, majd ellenfele öccsének az arcába köpte - ezért a Boksz Világtanács nevű szervezet megbüntette.