Vágólapra másolva!
A hétvégi, müncheni botrányos viselkedés után lehet, soha többet nem léphet kötelek közé Dereck Chisora és David Haye, jelentette ki Robert Smith a brit bokszéletet ellenőrző testület (British Boxing Board of Control) főtitkára.

A testület állásfoglalása szerint a vezetők megtekintik Chisora hétvégi, Vitalij Klicsko elleni összecsapása során - előtti, alatti és utáni - viselkedését, és utána hozzák meg döntésüket.

"A testület rengeteg hatalommal rendelkezik, felfüggesztheti egy sportoló versenyzési jogát, sőt, vissza is vonhatja a licencét" - jelentette ki Smith.

Haye-jel szemben ugyan jelenleg semmit sem tehetnek, hiszen októberben bejelentette visszavonulását, ám amennyiben vissza szeretne térni valaha, szankciókat alkalmazhatnának vele szemben is.

Chisora és Haye az előbbi címmeccse után kapott össze: Chisora kikapott Vitalij Klicskótól, a meccs utáni rendezvényen pedig a Vlagyimir Klicsko elleni vereségével húzta Haye-t, aki ezen felpaprikázta magát. A két brit verekedni kezdett, Haye edzője, Adam Booth fején felszakadt a bőr, és erősen vérezni kezdett.

A német rendőrség őrizetbe vette, hét órán át faggatta, végül szabadlábra helyezte Chisorát, Haye-t viszont nem sikerült előállítani sem. A hetóságot ezért várhatóan a Scotland Yardhoz fordulnak segítségért, nyilatkozta Gottfried Schlicht, a müncheni rendőrség szóvivője.

Thomas Bütz, a Német Profi Bokszolók Szövetségének (BDB) elnöke kijelentette, hogy nem szeretné még egyszer Németországban látni a 28 éves bunyóst. A Bokszvilágtanács (WBC) részéről Jose Sulaiman elnök nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg egy évre eltiltják Chisorát.