Vágólapra másolva!
Ezen a héten véget ér Balzsay Károly lengyelországi alapozása. A profi ökölvívó világbajnok a Magas-Tátrában, méteres hóban készül az áprilisi címmeccsére.

Az Universum különítménye ezen a héten lavinaveszély miatt nem mehetett fel a magasabb hegyekre, így maradt Zakopane környéke, közölte az ElberTeam Média.

"Két napja szakad a hó, és mínusz hét foknál jobban nem melegszik fel az idő. Jól haladok az alapozással, és ha minden jól megy, akkor hétvégén Hamburgban folytatjuk az egészet" - mondta Balzsay Károly, akinek a lengyelországi edzéseit Arthur Grigorian irányítja.

A Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú övét birtokló Balzsay április 21-én a németországi Schwerinben a német Dimitri Sartison ellen lép majd a kötelek közé.

Balzsay a négy és fél órás hegyi futások során nincs egyedül: csapattársa, Sebastian Zbik is vele tart. A német öklöző a szuperbajnok Felix Sturm elleni címmeccsére készül.

"Néha egyméteres a hó, aki gyalogolt már ilyen hótömegben, tudja mennyire megerőltető. A leghosszabb túra hat órán át tartott, a végére pedig annyira elkészülsz az erőddel, hogy utána csak az alvás érdekel" - idézte Zbiket a Profiboksz.hu.