Vágólapra másolva!
Jakabos Zsuzsanna a harmadik aranyérmét nyerte az egyesült államokbeli úszó-GP-n: a zárónapon 200 vegyesen lett első 2:11.98 perccel, amivel a világranglista negyedik helyére került. Michael Phelps három döntőt is megnyert, és a Peking előtti időivel versenyez.

Így edz az egyik legszebb magyar sportolónő - galéria

A pécsi úszónő pénteken 400 vegyesen, szombaton pedig 200 pillangón is nyert Columbusban, ezen kívül vasárnap egy bronzérmet is begyűjtött 100 gyorson.

A zárónapi 200 vegyesen ráadásul a dobogó alsó fokára is magyar versenyző, Verrasztó Evelyn állhatott. Verrasztó bátyja, Dávid ugyanebben a férfiszámban szintén harmadik lett, miután az előző napokon győzött a hosszabb vegyestáv döntőjében, és másodikként végzett 400 gyorson.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Jakabos és Verrasztó együtt állhatott dobogóra

A befejező napon még egy medál jutott az Amerikában edzőtáborozó magyaroknak, nevezetesen Papp Márk révén, aki 1500 gyorson szerezte meg az ezüstérmet.

"A külföldi edzőtáborozásokból hazatérő válogatott versenyzőinknek az igazi erőfelmérője a március végi-április eleji debreceni országos bajnokság lesz, ott tudjuk majd lemérni igazán az elvégzett munka minőségét. Az ob-ig még mindenki javulhat tovább" - értékelt Kiss László szövetségi kapitány.

Columbusban az amerikaiak is örülhettek: a hosszú kihagyás után visszatért Michael Phelps győzött 100 gyorson, méghozzá a világ idei második legjobb idejével.

Phelps a négy évvel ezelőtti olimpiai felkészülési idejével akart versenyezni, és ez sikerült is: mindössze nyolc századdal úszott lassabban, mint a számára nyolc aranyérmet hozó pekingi olimpia előtti felvezető versenyen.

Az amerikai úgy érzi, jó irányban halad a felkészülése, így csak folytatnia kell a munkát. Phelps három döntőben ugrott vízbe Columbusban, mindhármat meg is nyerte, a 200 hát döntőjét viszont kihagyta, hogy rápihenjen a 100 gyorsra.