Társoldalunk:

Topteniszezővel jönnek a lettek a Davis-kupa-meccsre

2012.04.04. 17:53

Először játszik a lettek ellen a magyar Davis-kupa-válogatott, amely péntektől vasárnapig Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban fogadja a világranglista korábbi 21. helyezettjével, Ernest Gulbisszal felálló ellenfelet.

A szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatón Hornok Miklós elmondta, hogy a magyar válogatott nagyon egységes, a játékosok jó formában vannak, ám kemény összecsapást vár, már csak azért is, mert a vendégek között ott lesz Ernest Gulbis is, a lettek topteniszezője, aki legjobbjaként 21. volt a világranglistán.

"A játékosaim jó eredményekkel érkeztek, valamennyien tornagyőzelmekkel büszkélkedhetnek, tehát van okunk az optimizmusra" - fogalmazott a szakvezető, hozzátéve, hogy Kellner Ádám, Balázs Attila, Fucsovics Márton, Gödry Levente és Bardóczky Kornél léphet pályára. "Elsősorban Gulbis jó játékára számítok, abban bízom, hogy mindkét egyest megnyeri - mondta Girts Dzelde lett DK-kapitány. - A pálya kitűnő, bár még egy kissé szokni kell. Figyelemmel kísértük a magyarok eddigi teljesítményét, győzelmet várok a csapatomtól."

A magyar és a lett együttes első alkalommal találkozik a sorozatban. Az összecsapásra az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában kerül sor. Hornok Miklós csapata az első körben, Szegeden 3-2-re nyert az írek ellen.

A verseny sorsolását csütörtökön tartják. Pénteken rendezik meg a két egyest (kezdés 15 ó), szombaton a párost (14 ó), majd vasárnap újabb két egyes mérkőzéssel (11 ó) fejeződik be az összecsapás. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges. Hétvégi siker esetén szeptemberben az ukrán-ciprusi párharc nyertese lesz a magyarok ellenfele.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK