Vágólapra másolva!
Ben Johnson a magyar közszolgálati televíziónak adott interjújában elismerte, hogy hisz a reinkarnációban. A korábbi kanadai vágtázó elmondta, spirituális tanácsadója az előző életekkel magyarázza a konfliktusát Carl Lewisszal, aki az ókori Egyiptomban a testvére volt, és megmérgezte őt. Johnson egyúttal újra kijelentette, hogy Lewis kevertetett doppingszert az italába az 1988-as szöuli olimpián.

"Amikor a tévében láttam az egyiptomi piramisokat, különös érzés kerített hatalmába, amit sosem tudtam megmagyarázni" - mesélte Johnson az interjúban, amit teljes terjedelmében csütörtök este a DTK Show-ban ad le a közszolgálati televízió.

A kanadai sportoló elmondta, a hamarosan magyarul is megjelenő Seoul to Soul című könyve megírásában segítségére volt egy spirituális tanácsadó, akitől részleteket tudott meg előző életeiről. "Elmondta, hogy az egyik életemben király voltam Egyiptomban, Carl Lewis pedig a testvérem volt. Megmérgezett, hogy megszerezze a hatalmamat. Később aztán, már ebben az életben újra megtette, amikor doppingszert kevertetett az italomba az olimpián, mert akkor nem érte el a célját."

Johnson arról is beszélt, hogy bár az 1988-as olimpiai döntő után megbukott, a doppingvizsgálaton, és elvették tőle az aranyérmet, még mindig magát tartja a leggyorsabb embernek, és akár most 50 évesen is kiállna Lewis ellen.

Ben Johnsont Szöulban megfosztották a 100 méteres síkfutáson elért győzelmétől, egyúttal az ugyanott elért 9,79 mp-ces világcsúcsától is, ezzel a számot Lewis nyerte. A kanadai később azt állította, hogy a döntő előtt Lewis kevertetett doppingszert az italába.

Johnson a kétéves eltiltása után visszatért, de 1993-ban újra lebukott, és ekkor örökre eltiltották.