Társoldalunk:

Dawson felrepedt szemöldökkel is túl gyors volt a 47 éves Hóhérnak

2012.04.29. 9:16

Elvesztette a WBC félnehézsúlyú világbajnoki címét Bernard Hopkins, miután többségi döntéssel kikapott Chad Dawsontól.

A két bokszoló tavaly október 15-én már összecsapott egymással, de az a találkozó szabálytalanságok miatt érvénytelen eredménnyel zárult. Chad Dawson akkor úgy nyert, hogy felemelte, majd a kötelekhez lökte riválisát, aki az eset során vállsérülést szenvedett.

Mivel a bíró nem látott szabálytalanságot és a Hóhér becenévvel illetett Hopkins nem tudta folytatni a küzdelmet, technikai KO-val győzött Dawson. Utóbb a WBC illetékesei technikai döntetlenre módosították az eredményt, így Hopkins maradt a súlycsoport bajnoka.

A mostani visszavágón a két bunyós a várakozásoknak megfelelően feszült, elsősorban taktikai csatát vívott, ahol Dawson túl gyors és túl energikus volt a 47 éves világbajnoknak.

Forrás: AFP

Az agresszívebb bunyót bemutató kihívó dolgát nehezítette, hogy előbb a bal szeme repedt fel egy vétlen fejeléstől, majd a jobb szemével történt ugyanez egy ütés következtében, de Dawson kezelni tudta a helyzetet, és megérdemelten nyerte az összecsapást. A pontozók közül két bíró 117-111-re látta jobbnak Dawsont, a harmadik pedig 114-114-es döntetlent hozott ki.

Dawson mérlege 31 győzelem és egy vereség, míg Hopkins - aki mostanáig minden idők legidősebb profi világbajnoka volt - az 52 sikeresen megvívott ütközete és két döntetlenje mellé a hatodik vereségét gyűjtötte be.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Hopkins nem jelent meg, de az újdonsült bajnok ott volt, és kihívta a nagyközépsúly legjobbjának tartott Andre Wardot.

www.profiboksz.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKK