Vágólapra másolva!
Demeter Bence, Marosi Ádám és Kasza Róbert is bejutott a római öttusa-világbajnokság férfi versenyének vasárnapi döntőjébe. Demeter és Kasza nagy csatára kényszerült az utolsó számban, és épp hogy bekerült a legjobb 12-be, míg Marosi magabiztosan verte a C csoport mezőnyét.

A tavalyi vb-n hatodik helyezett Demeter a 35 fős A csoportból próbált meg a döntőbe jutni, és közepes teljesítménnyel a 11. helyről várhatta a lövészettel kombinált futást. Pontatlan lövései miatt a 15. helyre esett vissza az utolsó ezer méterre, így végül csak nagy hajrával tudta a továbbjutáshoz szükséges legjobb 12 közé kerülést biztosítani.

"Én magam is megijedtem az utolsó lövészetem után, hallottam, hogy menni kell, de nem tudtam, pontosan hányadik vagyok" - idézte fel a történteket Demeter.

A 2009-ben világbajnok, tavaly vb-harmadik Marosi és az elmúlt évben vb-ötödik Kasza a 36 fős C csoportba került. Remek teljesítménnyel a két már olimpiai kvótával bíró magyar az élről várhatta a kombinált számot, Marosi volt nagy fölénnyel az első, Kasza pedig szintén magas pontszámmal a második.

A három lövészettel megszakított 3000 méteres futást az egész nap nagyon magabiztosan versenyző Marosi az élen magányosan teljesítette, Kaszának viszont meg kellett küzdeni a továbbjutásért, végül tizenkettedikként biztosította helyét a döntős mezőnyben.