Vágólapra másolva!
Megkezdte öt kontinenst érintő úszókalandját Philippe Croizon, aki egy 18 évvel korábbi balesetben minden végtagját elveszítette. A francia sportember Pápua Új-Guinea és Indonézia között 20 km-t teljesített hét és fél óra alatt.

Croizon 1994-ben áramütés következtében szenvedett olyan sérüléseket, hogy amputálni kellett mindkét karját és lábát.

A sportember ennek ellenére úgy döntött, belevág egy földrészeket összekötő úszásba, ennek első szakaszán, egy 20 kilométeres távon már túl is jutott.

Croizon egy helyi vezető, illetve a hosszútávúszó Arnaud Chassery társaságában a Föld második legnagyobb szigetén, Új-Guineán kezdte meg vállalkozását: a sziget keleti részén, az Óceániához tartozó Pápua Új-Guineában szállt vízbe, onnan 20 km-t úszva már az ázsiai Indonéziában szállt partra.

"Nagyon-nagyon kemény volt, másfél órával többet kellett a vízben töltenem az áramlatok miatt" - nyilatkozta a hét és fél órás küzdelem végén.

Forrás: AFP/Levi Cunding

A tervek szerint legközelebb júniusban Jordániából Egyiptomba úszik, majd júliusban a Gibraltári-szoroson kel át, augusztusban pedig a Bering-szoroson Alaszka és Oroszország között száll vízbe.