Vágólapra másolva!
Sohasem fordult még elő Serena Williamsszel, hogy Grand Slam-torna első fordulójában vereséget szenvedett volna. A keddi párizsi bukás azt jelzi, véget érhet a testvérpár uralma, a nővér, Venus Willams ugyanis autoimmun betegségével küzdve már várhatóan nem ér vissza a csúcsra.

Pályafutása során 47. alkalommal szerepelt Grand Slam-tornán Serena Williams, de sohasem fordult még vele elő, hogy az első fordulóban búcsúzott volna. Semmi jel nem utalt erre Párizsban sem, ahol azonban hét meccslabdát hárítva 4:6, 7:6, 6:3-ra kikapott a világranglistán mindössze 111. helyen jegyzett francia Virginie Razzanótól.

A bukmékereknél a végső sikerre legnagyobb eséllyel pályázó amerikai könnyeivel küzdve nyilatkozott a meccset követően. "Annyi mindenen mentem már keresztül életem során, de azzal vigasztalom magam, hogy lehetne ennél sokkal rosszabb is a helyzet. Nem vagyok boldog, az biztos" - mondta Serena, aki vereségét megelőzően zsinórban 17 mérkőzést nyert meg salakon.

A 30 éves amerikai tavaly tíz hónapot hagyott ki sorozatos betegségei miatt, kétszer kellett műteni a lábát, azt mondta, ez a félelmetes életszakasz megváltoztatta a világképét.

Forrás: AFP/Patrick Kovarik

"Most száz százalékig egészségesnek éreztem magam" - jegyezte meg arra a kérdésre, ezúttal nem hátráltatta-e valamilyen betegség vagy sérülés. "Mindent megpróbáltam, de semmi sem ment. 47 ki nem kényszerített hibát vétettem, ez mindent elárul."

A család becsületét az idősebb Williams lány, Venus mentheti meg, aki a világranglista harmadik helyén álló lengyel Agnieszka Radwanska ellen lép majd pályára.

Venus helyzet sem könnyű, hiszen hosszú ideje a Sjögren-szindróma néven ismert autoimmun betegséggel küzd, kérdés, meddig teniszezhet egyáltalán.

A testvérpár idén Londonban lehet a legsikeresebb: Wimbledonban, majd a nyári olimpián egyesben és egymás oldalán párosban szeretnének a csúcsra érni.

Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Serena eddig összesen 27 Grand Slam-győzelmet ért el (tizenhárom egyéni, tizenkettő páros, két vegyes páros), nővére, Venus 21 GS-elsőségnél tart (hét egyéni, tizenkettő páros, két vegyes páros).