Vágólapra másolva!
A hét évvel ezelőtti gyenge szereplését ugyan felülmúlta, mégis hamar kiesett Rafael Nadal a hallei tenisztornán, akit a világranglista 28.. Philipp Kohlschreiber vert meg. Roger Federer bejutott az elődöntőbe.

Philipp Kohlschreiber 6:3, 6:4-re megverte Rafael Nadalt a hallei Gerry Weber Open tenisztorna negyeddöntőjében. A Roland Garrost megnyerő spanyolt a világranglistán 28. német először tudta legyőzni, az előző kilenc meccsükön mindig Nadal diadalmaskodott. Nadal hétfőn még rekordot állított fel azzal, hogy hetedik alkalommal nyert a francia nyílt bajnokságot.

Kohlschreiber a világranglistán elfoglalt gyengébb pozíciója ellenére nem volt eleve esélytelen, hiszen tavaly éppen ő nyerte meg a műfüves, 750 ezer euró összdíjazású hallei tornát.

Nadal hét éve ugyanitt, Halléban még korábban búcsúzott, akkor már az első körben távozni kényszerült. Kohlschreiber a következő körben a cseh Tomas Berdych és a német Tommy Haas közti ütközet győztesével találkozik.

Nadal gyorsan 2-0-s hátrányba került a némettel szemben, de a esélye volt a felzárkózásra. A negyedik játékban háromszor is megtörhette volna Kohlschreibert, de a német tartotta magát, és végig kihúzta.

A korábbi világelső Roger Federer bejutott az elődöntőbe, a 16 Grand Slam-győzelmével rekorder svájci játékos - aki korábban ötször diadalmaskodott a németországi viadalon - kétórás csatában nyert a kanadai Milos Raonic ellen.

Eredmények, negyeddöntő:
Federer (svájci, 2.) - Raonic (kanadai, 5.) 6:7 (4-7), 6:4, 7:6 (7-3)
Kohlschreiber (német, 8.) - Nadal (spanyol, 1.) 6:3, 6:4
Juzsnyij (orosz) - Stepanek (cseh) 6:4, 4:6, 6:4