Vágólapra másolva!
A botrányhős profi ökölvívó, Dereck Chisora az edzője, Don Charles szerint autista, ezért cselekszik néha egészen furcsa dolgokat. A tréner bevallotta azt is, hogy gyakran összeverekednek.

A hétvégén David Haye ellen lép szorítóba a korábbi nehézsúlyú világbajnoki kihívó, Dereck Chisora, akiről az edzője meglepően nyilatkozott.

"Dereck egy igazi extrovertált, énközpontú személyiség, és teljesen kiszámíthatatlan. Eddig még nem vizsgálták soha, de szerintem autista, illetve vannak még bizonyos problémái, amikről nem beszélnék, de megmagyarázzák a viselkedését" - mondta Don Charles.

"A diszlexiás, és némileg autista emberek általában tettekkel beszélnek, és könnyen lesznek frusztráltak. Én úgy gondolom, hogy ő a beszédzavarai miatt inkább a cselekedetekkel hívja fel magára a figyelmet. Nagyon nehezen fogadja el, hogy más irányítsa, terelgesse őt, éppen ezért borzasztó bonyolult dolog edzeni őt. Az autizmus és a diszlexia miatt nagyon nehezen fogadja be az információkat. Három évig csak vertem a fejemet a falba miatta, aztán egy szakember azt tanácsolta, inkább boncoljam szét az információkat, és csak apránként adagoljam neki. Azóta képes vagyok elfogadtatni vele a dolgokat."

Az edző hozzátette, hogy meglehetősen lobbanékony kapcsolatban vannak, nagyon nehéz őt edzeni, de éppen ebben rejlik Chisora lényege, mint ökölvívó. "Ha kiöljük belőle ezt az állati ösztönt, akkor megszűnik igazi harcosnak lenni. Megmondtam Derecknek, az emberek csak az alapján tudják megítélni, amit látnak tőle. Még nem ismerik az igazi Dereck Chisorát, de ha legyőzi Haye-t, akkor meglesz az esélye egy bajnoki pályafutásra, és arra, hogy a közönség megkedvelje őt."

Az edző elismerte, hogy többször össze is verekedett tanítványával. "Az évek során számtalan eset volt, hogy úgy kellett bennünket szétszedni. Állandóan összeverekszünk, ez pedig nem jó dolog. Nem tagadom, a mostani edzőtáborban is volt rá precedens. Két órával később odajött hozzám, és bocsánatot kért, hogy kirobbantotta ezt a dolgot, én pedig azért, mert kezet emeltem rá."

Chisora utoljára február 18-án, az ukrán Vitalij Klicsko ellen lépett ringbe. Akkor először a mérlegelésen ütötte pofon az ukrán címvédőt, aztán a meccs előtt vízzel arcul köpte Vitalij öccsét, Vlagyimirt, majd a pontozásos vereség után a sajtótájékoztatón összeverekedett honfitársával, a Münchenben csak szakkommentátorkodó Haye-jel.

Profiboksz.hu