Vágólapra másolva!
A nehézsúly várva várt meccsén a brit David Haye az ötödik menetben kiütötte honfitársát, Derek Chisorát a Londonban rendezett profi ökölvívógálán. A csata a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágszervezet (WBO) nemzetközi bajnoki címéért zajlott.

Így ütötte ki Haye Chisorát - videó

A két nehézsúlyú botrányhős közös története idén februárban kezdődött, amikor a Derek Chisora-Vitalij Klicsko meccs utáni sajtótájékoztatón összeverekedtek egymással, Haye akkor szakkomentátorként volt jelen a találkozón. A pénteki mérlegelésen egy ráccsal választották el őket, hogy ne balhézzanak össze, a szombati, londoni gálán azonban már az első menetben csúnyán egymásnak estek.

A meccset szabad ég alatt rendezték meg, és bár a ringet lefedték, a mintegy 35 ezer néző szakadó esőben látta, ahogy óvatosnak nem mondható bokszot bemutatva püfölték egymást. A kiegyenlített csata az ötödik menetig tartott, amikor Haye padlóra küldte Chisorát, aki ugyan még felállt, de Haye néhány másodperc múlva ismét megsorozta, Haye ismét felállt, folytatta volna, de a mérkőzésvezető jelezte, hogy nincs tovább.

Az eddig két vereséget számláló Haye a 26. győzelmét aratta, ebből 24-et KO-val nyert meg, míg Chisora 19. meccsén elszenvedte negyedik vereségét, viszont először ütötték ki. A találkozó után a két botrányhős megölelte egymást, és - önmagukhoz képest kedélyesen - elbeszélgettek egymással.

Forrás: AFP/Leon Neal
Chisora és Haye meghitt pillanatai