Vágólapra másolva!
Több rendbeli szexuális zaklatással vádolnak egy német úszóedzőt. A Bild német napilap értesülése szerint Farshid Shamiról van szó, aki a londoni olimpia előtt is segített felkészíteni a német úszóválogatottat.

A Bayer Wuppertal úszócsapat 40 éves edzőjét azzal vádolják, hogy 2004 augusztusától 2006 márciusáig 18 alkalommal zaklatott egy akkor 16 éves német úszólányt, először a csapat krétai edzőtáborában. A vád szerint a házas tréner visszaélt a kettejük közötti bizalmas viszonnyal, és többször is rábeszélte a szexre az akkor fiatalkorú úszót. Abban az időben heti kilenc alkalommal tartott neki edzést, többször fogdosta, csókolgatta, meztelenül bemászott mellé a medencébe, és videókat is készített az aktusokról.

A német törvények szerint nem adhatják ki sem az úszó, sem az edző nevét, de a Bild úgy tudja, hogy az edző Farshid Shami, aki a tárgyaláson vakuk és kamerák kereszttüzében jelent meg. Az úszót elzárták a nyilvánosság elől, csakúgy, mint azt a két nőt, akik tanúként vallanak az ügyben, az egyikük az edző volt barátnője.

Farshid Shami a londoni olimpiára segített felkészülni Sarah Poewének és Christian vom Lehnnek is, ám amikor a Német Úszó Szövetségben házon belül kirobbant a botrány, azonnal hazaküldték őt a játékokról.

"2011 tavasza óta készülök vele, de csak jót tudok mondani róla. Nagyon profi, sportszakmailag és emberileg is a legjobbat hozta ki belőlem" - mondta az Európa-bajnok Sarah Poewe.

Az úszóedző legfeljebb négy év börtönt kaphat.

A német úszóválogatott borzasztóan leszerepelt az olimpián, a medencében egyetlen érmet sem tudott szerezni, csupán a hosszútávúszó Thomas Lurz nyert egy ezüstérmet 10 kilométeren.

Ezen a korábban készített videón 2.18-tól beszél a megvádolt edző: