Vágólapra másolva!
A fehérorosz Viktorija Azarenka és az orosz Marija Sarapova már biztosította helyét az isztambuli WTA-világbajnokságon azzal, hogy elődöntőbe jutott a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A világranglista-vezető Azarenka és a rangsorban harmadik Sarapova egymás ellen mérkőznek majd a legjobb négy között az év utolsó Grand Slam-tornáján.

A 4,9 millió dollár összdíjazású szezonzáró világbajnokságon az idény legjobb nyolc női teniszezője vesz részt. A viadalra október 23. és 28. között kerül sor.

* * *

Többek között az ötszörös Grand Slam-győztes, korábbi világelső Martina Hingis is jelölt arra, hogy bekerüljön a nemzetközi Tenisz Hírességek Csarnokába.

A 31 éves svájci játékos mellett többek között az 1991-es wimbeldoni bajnok német Michael Stich, valamint minden idők egyik legjobb párosjátékosa, a cseh Helena Sukova jelölt a tagságra, amelyről a következő hónapokban zajló szavazás dönt majd.

Az, hogy kik kerülnek be a sportág szentélyébe, januárban derül ki, beiktatásukra pedig jövő júliusban kerül sor.

Az egyesült államokbeli Newportban található, 1955-ben létrehozott nemzetközi Tenisz Hírességek Csarnokának 19 országból összesen 225 tagja van.