Társoldalunk:

Armstrong nem futhat a Chicago Marathonon

2012.09.08. 11:09

Lance Armstrongnak nem adtak rajtengedélyt a Chicago Marathon szervezői, így a patinás futóversenyen sem indulhat a világhírű kerékpáros, akit a múlt hónapban az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége (USADA) örökre eltiltott a versenyzéstől.

Sűrű mocsárba került Lance Armstrong

Az USADA - amely június 14-én indított eljárást, majd június 30-án vádat is emelt ellene rendszeres doppingolás, illetve doppingszerekkel való kereskedés miatt - bizonyítottnak találta Armstrong bűnösségét, ezért úgy döntött, hogy az eltiltás mellett megfosztja hét Tour de France-győzelmétől is.

A 40 éves sportoló boszorkányüldözésként értékelte a testület verdiktjét, és bár bejelentette, hogy az ellene felhozott vádakkal szemben nem védi magát tovább, leszögezte: e döntése nem jelenti annak beismerését, hogy valóban vétkes lenne.

A sportfegyelmi óta Armstrong a Colorado állambeli Aspenben rendezett 58 kilométeres hegyikerékpáros versenyen második lett. Szeretett volna részt venni az október 7-ei Chicago Marathonon is, de a verseny szervezői úgy értékelték, hogy az eltiltás az ő futóversenyükre is érvényes, ezért nem engedélyezik az indulását.