Vágólapra másolva!
Felhagyva profiboksz-pályafutásával sok minden kipróbált már Mike Tyson, de úgy tűnik, újabban a színház és a művészet az, amiben fantáziát lát. A kisebb filmszerepek mellett előbb tévéműsorokban bukkant fel, majd egyszemélyes showműsorral próbálkozott, legújabb ötlete pedig, hogy musicalben szeretne fellépni.

Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú profiboksz-világbajnoka, Mike Tyson börtönévei és visszavonulása óta könnyedebb műfajokban érzi igazán otthon magát.

2009-ben szerepet vállalt a Másnaposok, tavaly pedig a Másnaposok 2 című filmben, majd az Undisputed Truth (Kétségbevonhatatlan igazság) című önéletrajzi beszélgetős showműsorával lépett fel Las Vegasban, majd a Broadwayn.

Tyson azonban ennél is többre vágyik: "Szeretnék táncolni és énekelni, vágyom egy musicalszerepre" - nyilatkozta Hong Kongban.

Azt mondta, olyan szeretne lenni, mint "Billy Madison, a bokszoló, aki balett-táncossá vált vált", bár ezzel kicsit mellé lőtt, hiszen összekevert két filmet. A sztori ugyanis a 2000-ben készül, Stephen Daldry rendezte Billy Elliot című filmé, amit több kategóriában is Oscar-díjra jelöltek, míg Billy Madison egy Adam Sandler főszereplésével készül vígjáték, amely Magyarországon A dilidiák címmel futott.

Tyson korábban már megmutatta tánctudását a Szombat esti láz olasz és argentin verziójában, ahol feleségével Lakiha Spicerrel táncolt, míg a már említett Másnaposok című filmben egy Phil Collins-slágert énekelt el, felejthető módon.