Vágólapra másolva!
Egy szerdai edzésen balesetet szenvedett és meghalt Víctor Cabedo, az Euskaltel-Euskadi csapat 23 éves kerékpárosa, aki idén először indult nagy körversenyen.

A tragédia a dél-spanyol Almedijarnál történt, nem messze a sportoló szülővárosától, Ondától. Cabedo egy lejtős, rossz minőségű útszakaszon ütközött egy járművel, majd az út menti szakadékba zuhant.

A kerekes tavaly szakaszt nyert az asztúriai körversenyen, idén pedig már részt vett az első nagy tour-versenyén, a Girón. "Ezt nagyon nehéz megemészteni. Máskor is adódtak nagyon nehéz pillanataink, de sosem kellett megküzdenünk egy fiatalember elvesztésével" - mondta Miguel Madariaga, a baszk csapat menedzsere. "Nem tudjuk, mi történt pontosan, de a testvére szerint Víctor fejjel csapódott egy autónak és azonnal meghalt."

Forrás: Wikipedia/Dimitri Maladry

Madariaga az Euskaltel csapatvezetőjétől, Samuel Sáncheztől értesült a tragédiáról. Sánchez közeli barátja volt Cabedónak. "Szép jövő előtt állt, bár csak 23 éves volt, mégis érett profiként viselkedett" - mondta Sánchez. "Alaposan odafigyelt mindenre, sokat tanult, és komoly volt."

Cabedo mindössze a harmadik nem baszk kerekese volt az Euskaltelnek Inigo Cuesta és a 2008-as olimpiai bajnok Sánchez után.