Vágólapra másolva!
A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szombati tisztújításán elnökjelöltként induló Erdélyi Péter szerint a szervezetnek átláthatóan és a tagokért dolgozva kell működnie a jövőben. Erdélyi Péter ellenfele a tisztújításon a regnáló elnök, Szűcs Lajos lesz.

"A magyar tenisz az utóbbi négy évben a lecsúszás és a válság jeleit mutatta, és kimaradt a támogatásra érdemesnek talált látványsportok közül is" - írta levelében a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének vezetője, aki szerint emiatt sürgetően fontossá vált a szakma összefogása a tagok felé nyitott, szolgáltató szakszövetség irányítására.

"A sportágban a versenysport és a tömegsport harmóniája, ezzel a folyamatos utánpótlás-nevelés megoldása, iskolai tenisz, erős hazai és nemzetközi versenyek, egyéb rendezvények szervezése és ennek a tagság legszélesebb köre számára elérhetővé tétele jelentik a kiutat" - fogalmazott Erdélyi Péter.

Az elnökjelölt kiemelte, a szövetség munkája ellenőrzött és számon kérhető kell legyen, működésében pedig a törvényesség, a gazdaságosság, a források ésszerű felhasználása testületi döntések alapján kell, hogy előtérbe kerüljön.

Erdélyi Péter szerint a vonatkozó jogszabályok és a szövetség saját szabályainak hiánytalan betartása, valamint a tagok folyamatos tájékoztatása és a munkába való bevonása alapfeltétel az MTSZ működésében.

"A tagok számára a szövetség akkor válik hozzáadott értékké, ha a szakmai munka mellett konkrét haszonhoz, megtakarításhoz segíti őket" - zárta közleményét az elnökjelölt. "Ha a tagság a fentiekben röviden vázolt programunk mellé áll, ezen fogunk dolgozni."