Vágólapra másolva!
Otthagyta az edzőjét, Dave Salót Hosszú Katinka. Az úszónő négy év után visszatér Los Angelesből, és Baján készül majd tovább.

Hosszú Katinka 400 vegyesen negyedik, 200 vegyesen nyolcadik lett, 200 pillangón pedig nem jutott döntőbe a londoni olimpián. Úgy érzi, eredményesebb is lehetett volna, ha több támogatást kap az edzőjétől, Dave Salótól.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Tisztában voltam vele, hogy Londonba az amerikai csapattal utazik, de emellett úgy tűnt, nem is nagyon érdekli az úszásom. Alig beszéltünk egymással, holott az olimpia előtt egyeztettem vele arról, hogyan dolgozhatunk majd együtt Londonban. Az olimpián mutatott viselkedése miatt elnézést kért, de ez még nem hozza vissza a versenyemet, nem adja vissza az elszalasztott lehetőségeket" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az úszónő.

Hosszú a játékok után visszatért ugyan Los Angelesbe, de már csak elbúcsúzni. Az edzőjének adott még egy utolsó esélyt: "Leültem beszélgetni Dave-vel, és utána döntöttem el, hogy vége a munkakapcsolatunknak. Megkérdeztem tőle, miért úgy úsztam az olimpián, ahogy, de nem tudott válaszolni rá. Ha tudott volna, ha azt mondta volna, hogy itt és itt változtatni kell, akkor talán folytattam volna vele a munkát, de nem így történt."

A 400 vegyesen szerzett világbajnoki címét ugyanakkor még Salo tanítványaként érte el 2009-ben Rómában, amiért még mindenképpen köszönetet akar mondani neki. Hosszú visszatér Bajára, ahol a barátjával, Shane Tusuppal dolgozik majd.