Társoldalunk:

Nem akar éhen halni az Ausztriába igazoló kajakbajnok

2012.10.01. 12:01

A kilencszeres világbajnok Paksy Tímea megerősítette, hogy Ausztriában folytatja a pályafutását. A kajakos azt mondja, az MTK-nál két éve nem kapott fizetést, a magyar szövetség pedig megszegte a neki tett ígéretét. 

Hétfői sajtótájékoztatóján a tízszeres Eb-győztes, 29 éves versenyző úgy fogalmazott: már több mint egy éve Ausztriában készül, az ottani szövetségi kapitány, Almási Nándor irányítja a munkáját, és most eldöntötte, hogy véglegesen odaköltözik.
   
"A linzi klub már befogadott, pénteken pedig a magyar szövetségnek is beadtam a távozási szándékomról szóló papírokat. Innentől kezdve a magyar és az osztrák szövetségnek harminc napja van arra, hogy megegyezzenek. Nagyon remélem, hogy a történtek után a magyar szövetség nem gördít akadályt a távozásom elé" - mondta Paksy Tímea, aki nagyon fájlalja, hogy egyetlen olimpiára sem tudott kijutni, és ebben szerinte a hazai szövetségnek is nagy szerepe van.
   
Mint megismételte, a legutóbbi olimpia előtt teljesítette a válogatási feltételeket, mégsem  került be a csapatba, és az ígéretekkel ellentétben még tartaléknak sem vitték ki Londonba.
   
Vasárnap lejárt a szerződése magyar klubjánál, az MTK-nál, ahol pontosan két éve nem kapott fizetést, ebben az időszakban részben a tartalékjaiból élt.  "Szeretem Magyarországot, de nem annyira, hogy éhen haljak" - jelentette ki, hozzátéve, hogy ha kell, jogi útra tereli majd az adósság rendezésének ügyét.
   
A jövőben elsősorban edzősködéssel szeretne foglalkozni, a gyerekek felkészítésének rendszerét akarja kiépíteni Linzben és környékén. "Most ez élvez prioritást, emellett edzek majd, amennyit tudok, de a következő évet egy kicsit lazábbra veszem. Aztán majd meglátjuk, ha úgy adódik, vízre szállok az osztrák válogatottban. Engem már csak az olimpia motivál, de négy év nagyon hosszú idő" - mondta Paksy.
   
Paksy Tímea előtt két másik klasszis kajakos, a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, valamint Benedek Dalma is jelezte távozási szándékát, ők Szerbiában folytatják pályafutásukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK