Vágólapra másolva!
A Blikk szerint Douchev-Janics Natasa úgy véli, hogy az edzője, Kovács László helyett férjének, Andrian Douchevnek járna a londoni érmekért fizetett 15 millió forintos állami jutalom.

A versenyzőt nem idézi a Blikk, de a lap szerint a háromszoros olimpiai bajnok azt mondta, hogy az edzője meglopta őt. A Blikk úgy tudja, Janics azt nehezményezni, hogy az őt négy évig felkészítő Kovács kapta a jutalmat, pedig szerinte az a férjének járt volna.

Kovács a cikkben elmondja, közös munkájuk kezdetben gyümölcsöző volt, a helyzet akkor kezdett romlani, amikor képbe került Janics férje, aki egyben korábbi tanítványa is. "Eleinte megelégedtek annyival, hogy csak ott van az edzéseken, beül mellém a motorosba, később egyre többre tartottak igényt. Senki nem akart Natasának ellentmondani, így az ő akarata érvényesült. Az utóbbi időszak történései azt igazolják, hogy Andro rossz hatással van Natasára."

"Andrian Douchevnek hivatalosan semmi köze Janics felkészüléséhez, nem honosíttatta edzői papírjait, így nem is kaphatott jutalmat. Amit Natasa most művel, az méltatlan és felháborító" - idézte a napilap Ábrahám Attilát, a szövetség főtitkárát.

A magyar szövetség október végén dönti el, hogy Janicsot elengedi a szerb válogatottba vagy kétéves kivárásra kényszeríti.