Vágólapra másolva!
Csipes Tamara az olimpiai válogató eredményétől függetlenül döntötte el, hogy Ausztráliába költözik férjével. A Borsnak adott interjúból az is kiderül, a kajakos akár a kétéves kényszerszünetet is vállalja az ausztrál állampolgársága érdekében.

"Elegem lett a sportágat itthon körülvevő légkörből" - indokolta döntését a napilapnak a négyszeres vb-győztes kajakos. Csipes elmondta, akkor is Ausztráliába költöznének, ha sikerrel veszi a londoni olimpia előtti válogatókat.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Csipes a szegedi vébén

Csipes férje az ausztrál közszolgálati szférában vállal munkát, ő pedig folytatja a kajakozást, és a sportág két központja közül Brisbane-ben vagy Perth-ben fog edzeni. "Odakinn vannak magyar barátaink, sőt, nem tagadom, felvettem a kapcsolatot az ausztrál szövetséggel is."

A Bors arra is rákérdezett, hogy a kajakos hátat fordít-e a magyar válogatottnak. "Előzetesen tájékozódtam a magyar szövetségnél, így megtudtam, amennyiben felveszem az ausztrál állampolgárságot, két évig nem indulhatok világversenyen. Végleges döntést ezzel kapcsolatban nem hoztam, de most úgy vagyok vele, hogy a két év kényszerszünetet is vállalom, ha odakinn valóban minden ideálisan alakul."

Csipes Tamara apja, egyben edzője, Csipes Ferenc az [origo]-nak úgy nyilatkozott, el tudja képzelni, hogy a lánya az Egyesült Államokban élő Fazekas-Zur Krisztina példáját követve magyar színekben folytatja a versenyzést.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség szerdai elnökségi ülésén úgy döntött, hogy sem az Ausztriába készülő kilencszeres világbajnok, Paksy Tímea, sem Csipes Tamara országváltásához nem járul hozzá, Janics Natasa versenyjogáért pedig október 31-ig 150 ezer eurót kér a szerb szövetségtől.