Társoldalunk:

Gyurta még nem tartozott ilyen nagy és erős klubhoz

Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó, valamint Őze István, az idén 127 éves Újpesti Torna Egylet (UTE) klubigazgatója pénteken ünnepélyes keretek között aláírta azt a szerződést, amelynek értelmében a versenyző az UTE-ben folytatja a pályafutását.

Az újpesti Külvárosi Kávéházban rendezett ceremónián Gyurta Dániel kiemelte: azért döntött az UTE mellett, mert ezt megelőzően ilyen nagy és erős klubhoz még nem tartozott.

"Itt látom biztosítottnak a színvonalas versenyzéshez szükséges összes feltételt a magam és csapatom, a Széles Team számára. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy milyen szeretettel fogadtak az újpestiek többek közt az Újpest-Siófok focimeccsen. Remélem, hogy viszonozni tudom ezt a szeretetet és bizalmat azzal, ha a decemberi, isztambuli rövidpályás világbajnokságon már Újpestnek szerzek dicsőséget" - idézte Gyurtát a klub közleménye.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere az ünnepségen emlékeztetett, hogy az önkormányzat 2010-ben kötött keret megállapodást az Újpesti Torna Egylet támogatásáról. "A ma megkötött szerződéssel Gyurta Dániel és az UTE tovább öregbítheti Újpest hírnevét. Azt hiszem, büszkén állíthatjuk: Újpest a bajnokok otthona. Ahol ilyen élsportolók mutatnak példát a gyermekeknek, mint Gyurta Dániel vagy Berki Krisztián, ott sikeres lesz a fiatalok sportra, egészséges életmódra nevelése" - mondta Wintermantel.

A londoni olimpián a 200 méteres mellúszásban világcsúccsal aranyérmes, 23 éves Gyurta Dániel eddig a Jövő SC-Veolia tagja volt, a szerződése augusztus végén járt le.

KAPCSOLÓDÓ CIKK