Vágólapra másolva!
Douchev-Janics Natasa komoly luxusban edzőtáborozhatott a családtagjaival, a Magyar Kajak-kenu Szövetség a többszörösét költötte rá, mint más versenyzőkre - írja a Blikk.

Janics egy belgrádi egyetemen tartott előadásán elmondta, hogy azért nem nyert aranyérmet a londoni olimpián, mert nem lehetett ott vele a kislánya. A magyar szövetségben komoly felháborodást váltottak ki a Szerbiába költözött háromszoros olimpiai bajnok mondatai. "Nem értem Natasa reakcióját, hiszen a szövetség kiállt mellette, és minden lehetőséget biztosított számára, hogy megfelelően készülhessen" - idézte a Blikk Vaskuti Istvánt, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnökét. "Az olimpián egyetlen sportoló hozzátartozóját sem állt módunkban elszállásolni, vele sem tehettünk kivételt, erre nem volt lehetőségünk. Azt nem tiltottuk meg neki, hogy találkozzon a szeretteivel, sőt a férjének még akkreditációt is intéztünk az olimpiára. Egyébként a saját költségükön egy közeli szállodában laktak, így minden nap együtt lehetett a kislányával."

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A felkészülési időszakban viszont végig vele lehetett az edzőtáborokban a kislánya, a napilap úgy tudja, hogy nyolcmillió forintba került Janics Natasa több hónapos külföldi edzőtáborozása, amelyen a családtagjaival és bébiszitterel együtt vett részt. A válogatott többi tagja viszont csak a fejenként 600 ezer forintba kerülő isztambuli táborozáson volt ott, egészen más körülmények között. A magyar szövetség a múlt hét péntekig adott határidőt a szerbeknek, hogy kifizessék a Janicsért kért 150 ezer eurót, de mivel a pénz nem érkezett meg, a magyarok nem járulnak hozzá a 30 éves kajakos versenyzéséhez, így elképzelhető, hogy két évet ki kell hagynia.