Vágólapra másolva!

Még mindig életveszélyben a vécé miatt megkéselt birkózó

A Szigethalmon megszúrt bokszoló, Sávoly Gergő a nyolc késszúrás ellenére, amelyből négy a szíve tájékán érte, jól van, és már a visszatérését tervezi - közölte az MTK ökölvívó-szakosztálya a honlapján. A késelés másik sérültje, a 19 éves birkózó ezzel szemben még mindig az intenzív osztályon van hasi sérülései miatt, a klub szerint biztossá vált, hogy nem tud visszatérni az élsportba. Az egyik elkövetőt, egy 17 éves fiút előzetes letartóztatásba helyezték.

Életveszélyesen megfenyegették a megkéselt bokszoló családját

Az MTK ökölvívó-szakosztályának elnöksége szerdán a kórházban látogatta meg a kedd hajnalban megkéselt sportolót. Mint írták, "remélni lehet, hogy holnap kiveszik belőle a csöveket is, és ha nem lép fel komplikáció, akkor hétvégére már haza is mehet".

A közlemény szerint az ökölvívó a történetre kihagyásokkal emlékszik csak. Szilveszter este baráti társaságukban az étterem felső részében búcsúztatták az elmúlt esztendőt. Az étterem alsó részét egy mintegy 30 tagú társaság vette ki. Hajnalban három fiatal, két fiú és egy lány lement az alsó részben található mosdóba. A lent szórakozókat zavarta, hogy nem tudnak bemenni tőlük a kis helyiségbe. Előbb az ajtót verték, mire a fiatalok kiszóltak, pillanat, mindjárt végeznek. De ekkor rájuk rúgták az ajtót, és a hozzájuk legközelebb álló Sávoly Gergőt minden figyelmeztetés vagy előzetes szóváltás nélkül többször megszúrták - olvasható a honlapon.

A sportoló úgy emlékszik, hogy ekkor érte több szúrás a birkózó barátjukat is. Ki tudtak menekülni a mosdóból, de kint is folytatódott a verekedés. A zajra akkor már többen odaérkeztek az étterem felső részéről, a szakosztály szerint így hiába akarta az elkövető a már több sebből vérző ökölvívót újra megszúrni, erre nem maradt lehetősége.

Az MTK közleménye szerint az ökölvívó már arra készül, hogy márciusban versenyen indul. A szakosztály reményét fejezte ki, hogy ha még márciusban nem is, de hamarosan újra ringbe léphet a sportoló, és idén újra magyar bajnok lesz, ahogyan 2011-ben is.

A közlemény azt is rögzíti, hogy már biztos, a másik sérült, az MTK birkózója soha többet nem sportolhat versenyszerűen. "Egy nagy tehetséget veszített ezzel el a magyar élsport" - írták. Az MTI tájékoztatása szerint a 19 éves birkózó hasfalán áthatolt a szúrás, és a hasüregében szervsérüléseket is találtak. A sérült jelenleg az intenzív osztályon van, állapota kielégítő. Sérülése súlyos, életveszélyes.

Az elkövetetett bűncselekménnyel két embert gyanúsítanak, a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délben előzetes letartóztatásba helyezte az egyik fiatalt. J. János helyi lakost emberölés kísérletének gyanúja miatt kedden vette őrizetbe a rendőrség, majd javaslatot tett előzetes letartóztatására, ezzel a megyei főügyészség is egyetértett. A 17 éves gyanúsítottnak a döntés értelmében az egyelőre 30 napos előzetes idejére javítóintézetbe kell vonulnia, ez ellen az ügyészség fellebbezett.