Vágólapra másolva!
Grischa Niermann személyében egy újabb korábbi országúti kerékpáros ismerte el, hogy pályafutása során doppingszereket használt.

Armstrong: Doppingkoktélt ittam, hazugság lett az életem - az interjú első része

A tavaly visszavonult német versenyző, aki 12 évig a holland székhelyű Rabobank csapatát erősítette, a holland szövetség honlapján úgy nyilatkozott, hogy 2000 és 2003 között többször használta az EPO nevű vérdoppingot. A Tour de France-on kilencszer indult Niermann arról is beszélt, hogy az illetékes doppingellenes szerveknek hajlandó további részletekkel szolgálni az üggyel kapcsolatban. A 37 éves, már visszavonult Niermann hivatalosan féléves eltiltást kapott.

Lance Armstrong az Oprah Winfreynek adott interjújában, amely másfél hete került adásba, szintén elismerte, hogy pályafutása során tiltott szerekkel élt. Azóta az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) és Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is felszólította az 1998 után elért összes eredményétől, így hét Tour de France-diadalától és olimpiai bronzérmétől megfosztott amerikai kerekest, hogy nevezze meg azokat az embereket, akik rajta kívül érintettek voltak a hozzá kötődő doppingbotrányban.