Társoldalunk:

Belehalt sérüléseibe a nagyot bukó motoros szánkós

2013.02.01. 14:08

A motoros szánkójával egy trükk közben balesetet szenvedő Caleb Moore az extrém sportok téli olimpiájának számító Winter X-games első halálos áldozata.

A 25 éves Moore az elugratás után a levegőben forgott a motoros szánnal, a leérkezés azonban nem sikerült, Moore előrebukott, a kétszáz kilós szán pedig felborult, és ráesett.

Az orvosok először agyrázkódást állapítottak meg nála, majd kiderült, hogy belső vérzése van a szíve tájékán. Hiába volt azonban a gyors műtét, komplikációk léptek fel nála, amely olyan súlyos agykárosodást okozott, hogy már nem tudták megmenteni.


"Moore nagyon kreatív és bevállalós volt, sokszor láttam őt, ahogy őrült trükkökkel próbálkozik, volt, amelyik sikerült, és volt olyan is, amelyik nem, de ilyenkor is mindig gyorsan felpattant a szánkóra, ami mutatja, milyen elhivatott volt" - mondta Levi LaVallee, egy másik motoros szánkós.

Moore halála miatt most sokan megkérdőjelezik az X-games biztonságát, és azzal érvelnek, csak idő kérdése volt, mikor lesz halálos áldozata a versenynek. Az extrémsportolók legrangosabb versenyének éppen az izgalom és a kockázat adta a varázsát, ezért volt olyan népszerű a tévénézők és a szponzorok körében. Az idei versenyt közvetítő EPSN például elégedett lehetett, mivel az Egyesült Államokban több mint 35 millió nézője volt az X-gamesnek.