Társoldalunk:

Önbizalomnövelő magyar teniszsiker

2013.02.07. 16:55

A magyar nőitenisz-válogatott 3-0-ra legyőzte a portugálokat az első fordulóban a Fed-kupa euro-afrikai zónájának tornáján, Izraelben.

Arn Gréta mindössze 56 perc alatt, három játékot veszítve nyert Barbara Luz ellen. Ezt követően Babos Tímea megszerezte idei első sikerét egyesben, miután nagy küzdelemben, 2 óra 26 perc alatt legyűrte a hangos nyögéseiről ismert Michelle Larcher de Britót. Az már tét nélküli párosmeccsen Marosi Katalin és Jani Réka-Luca könnyedén verte Margarida Mourát és Joana Vale Costát.

"Nagyon fontos volt a jó kezdés a csapat számára, Arn Gréta papírforma-győzelmet aratott magabiztos játékkal, Babos Tímea pedig egy rendkívül fordulatos, küzdelmes mérkőzést nyert, remélem, ez önbizalmat ad számára az elkövetkező feladatokhoz" - nyilatkozta az MTI-nek Barátosi Levente szövetségi kapitány.

A szerdai esőzés miatt egy napot csúszik a program Eliatban, így pénteken a bosnyákokkal, szombaton pedig a britekkel találkoznak a magyarok, a meccsek közép-európai idő szerint 8.30 órakor kezdődnek. A nemzetek világranglistáján Nagy-Britannia a 18., Portugália a 32., Magyarország a 34., míg Bosznia-Hercegovina a 44. helyen áll.

A Fed-kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.

Eredmény, 1. forduló:
Magyarország - Portugália 3-0
Arn Gréta - Barbara Luz 6:1, 6:2
Babos Tímea - Michelle Larcher de Brito 3:6, 7:5, 7:5
Jani Réka-Luca, Marosi Katalin - Margarida Moura, Joana Vale Costa 6:4, 6:2