Vágólapra másolva!
A korábban Eufemiano Fuentes által kezelt kerékpáros, Jesus Manzano az úgynevezett Puerto-ügy tárgyalásán arról számolt be, hogy a doppingdoktorként elhíresült orvos kutyáknak, teheneknek és lovaknak készült gyógyszerekkel próbálta fokozni a teljesítményét.

"Az egyik nap ugatni fogsz, a másikon pedig bőgsz majd, mint a tehén" - Manzano szerint ezekkel a szavakkal biztatta őt Fuentes, amikor rendszeresen állatgyógyszerekkel látta el.

Manzano a Telegraph szerint arról is beszámolt, hogy a spanyol orvos hogyan pakolta tele a biciklis új Porschéját gyógyszerekkel és transzfúzióra szánt vérrel, amikor egy szállodában készült kezelni a versenyzőket. Manzano elmondta, hogy a vért boroshordókba rejtették.

Madridban január 26-án kezdődött el Fuentes és négy társának pere, a spanyol kerékpársportot megrázó Puerto-ügy tárgyalása. A botrány 2006 májusában pattant ki, amikor egy razzia során számos doppingkészítményt és mintegy kétszáz vértasakot foglalt le a rendőrség több madridi lakásban. Később kiderült, hogy Fuentes többek között világhírű kerékpárosokkal, valamint labdarúgókkal és más sportolókkal is kapcsolatban állt.

A bíróság várhatóan több tucat tanút hallgat ki februárban és márciusban.