Vágólapra másolva!
Időnként komoly volt, de többnyire viccelődött a rajongóival chatelő Novak Djokovic. A világelső szerb teniszező kínaiul és japánul is beszélt kicsit, pedig mikor a nyelvtudásáról kérdezték, ezeket nem is sorolta fel. Később meginterjúvolta az öccsét, és elárulta, mit hallgat a meccsei előtt.

Videochaten válaszolt a rajongók kérdésre vasárnap Novak Djokovic. A teniszező gondoskodott a családias hangulatról, többször is a mellette ülő öccsét, Marcót dicsérte, hol jóképűbbnek, hol okosabbnak, hol szellemesebbnek nevezte magánál.

Azért őt sem kellett félteni: amikor megkérdezték, hány nyelven beszél, hosszas felsorolásba kezdett. "Tudok kommunikálni angolul, franciául, németül, olaszul, szerbül, horvátul, montenegróiul, bosnyákul, szlovénül és macedónul" - másodpercekkel később pedig már spanyolul faggatta Marcót, a chat vége felé pedig kínaiul és japánul beszélt pár szót a drukkerek kedvéért. Érthető, hogy már az iskolában is a nyelvtanulást szerette a legjobban a földrajz mellett. "Jó tanuló voltam, bár nem a legjobb."

Persze a teniszről is sokat beszélt: "A hangulatomtól függ, hogy milyen zenét hallgatok a meccseim előtt. Mikor nagyon ideges vagyok, valami klasszikusat indítok el, például Andrea Bocellit, mikor viszont fel akarok pörögni dance, house és rock and roll is jöhet."

Pályafutása első részéről elmondta: "egyértelműen voltak kétségeim, hogy lehet-e belőlem világelső. Szerintem mindenkinek vannak kétségei, de bennem erősebb volt a vágy, hogy a legjobb legyek."

Az viszont sosem fordult meg a fejében, hogy a tenisz helyett mást kellene csinálnia: "Rengeteg mindennel foglalkozom így is, nem a tenisz az egyetlen az életemben, persze elsőbbséget élvez."

Djokovic persze sokat bohóckodott most is, kedvenc filmjei közt a 300 és a Trója mellett a Meet the Fockerst említette.