Vágólapra másolva!
Tisztázódott a vádak alól Pars Krisztián - írja a Blikk. Az olimpiai bajnok kalapácsvető még szeptember 21-én keveredett nézeteltérésbe egy postással, aki később könnyű testi sértéssel vádolta.

Pars azon kapott össze a postással, hogy parkolás közben elállta a posta bejáratát, miközben feladott egy küldeményt. Az atléta később így demlékezett vissza a történtekre: "Amikor kimentem, először is bocsánatot kértem a postástól, amiért elálltam az utat, bevallom, nem vettem észre. Ezután ültem be a kocsiba, ahol a barátnőmtől megtudtam, hogy a postás előbb rá akarta venni, hogy ő álljon el az Opelemmel, de ezt nem tette meg, erre a férfi megkérdezte tőle, hogy a barátnőm a kurvám-e? (...) Emelt hangon kértem a férfit, kérjen bocsánatot a barátnőmtől. Amikor erre nem volt hajlandó, akkor mondtam neki, hogy kirántom a kocsiból, de végül inkább hagytam, hozzá sem értem."

A postás azonban másként emlékezett, szerinte a kalapácsvető bántalmazta őt, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott neki. Pars ellen garázdaság és könnyű testi sértés gyanújával eljárás indult, ezt azonban még tavaly novemberben bizonyítékok hiányában megszüntette Szombathelyi Városi Ügyészség. A postás ezek után magánvádas eljárást indított, ami pedig azért zárult le, mert a feljelentő nem jelent meg a tárgyaláson. "A büntetőeljárási törvény alapján úgy kell tekinteni, elállt a vádtól, ezért a bíróság ejtette azt. A döntés a napokban jogerőre emelkedett" - mondta Pars ügyvédje.

"Örülök, hogy végre tisztázódott a nevem ebben az ügyben" - könnyebbült meg Pars, aki szombaton megnyerte az országos téli dobóbajnokságot versenyszámában. "Ha valóban megütöm vagy megrángatom a postást, akkor nem csak bőrpír keletkezett volna a nyakán. Már arra is gondoltam: ezt az egészet valaki kitalálta és megrendezte, hogy lejárasson engem. Nagyon rosszulesett a kialakult botrány, de nem foglalkozom már ezzel. Az edzésekre és a versenyekre koncentrálok, idén világbajnoki címet akarok szerezni."