Vágólapra másolva!
Bernard Hopkins egyhangú pontozással verte Tavoris Cloudot, ezzel minden idők legidősebb, világbajonki övet nyerő bokszolója lett. Az IBF újdonsült félnehézsúlyú bajnoka januárban töltötte be a 48. évét. A korábbi rekordot szintén Hopkins tartotta, szintén félnehézsúlyban.

Bernard Hopkins 53-6-2-re javította a mérlegét a New York-i Barclays Centerben rendezett nyolcmeccses gála utolsó meccsén, ez lett a 29. címnyerése, míg a 30 éves Cloud rekordja 19-1-re módosult.

A Hopkinsnál 17 évvel fiatalabb Cloud veretlenül várta a meccset, amelyen jött előre és ütötte a levegőt, míg Hopkins kontrákból indított kombinációkkkal talált - írja a Profiboksz.hu. Hopkins tagadhatatlanul hatékonyabb volt, 417 ütéséből 169 talált, Cloudnál 650/139 ugyanez az arány. Hopkins technikás, türelmes meccsre törekedett, körültáncolta Cloudot, odaszurkált az arcára, mígnem Cloud bal szeme felett felrepedt a bőr - írja az ESPN.com. A mérkőzésvezető ezt tévesen fejelésnek minősítette, Hopkins pedig később azt mondta: "Old school bokszoló vagyok egy új világban. Meg kell tanulnom alkalmazkodni a bírókhoz."

Hopkins nem tördelte szét a bunyót, kevésszer élt fogással, ellenfele ugyanakkor ötlettelenül rohamozott. Miután végigment a 12 menet, teljesen egyértelmű volt Hopkins győzelme (116-112, 116-112, 117-111).

"Jó érzés ez, nagyon jó" - közölte Hopkins "Megyek a Junior's étterembe, és eszem egy sajttortát."

Forrás: AFP/Timothy A. Clary
Hopkins a Junior's étterembe készül

Hopkins utoljára áprilisban húzott kesztyűt, akkor pontozásos vereséget szenvedett Chad Dawsontól, míg 2011 májusában lett a valaha volt legidősebb bokszbajnok, Jean Pascalt legyőzésével. "A mai meccs örömtelibb, mert öregebb vagyok. Ez pályafutásom egyik legnagyobb meccse volt."

Cloud kurta nyilatkozatában elismerte: "Ma csak átlagos voltam. Egyszer a könyökével ütött meg, de nem panaszkodom. Történt, ami történt."