Vágólapra másolva!
Janics Natasa a saját pénzén edzőtáborozik, a családjával együtt költözik Győrbe, az viszont még nem dőlt el, hogy férje megfelelő papírok hiányában milyen munkát kap, mondta Kadler Gusztáv, a Graboplast Győri VSE szakosztályvezetője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"Másfél hete, csütörtökön telefonált Natasa, hogy meggondolta magát, úgy érzi, mégiscsak magyar színekben szeretne versenyezni. Ehhez nem kellett szerb engedély, Natasa magyar versenyző volt az elmúlt néhány hónapban is, hiszen a magyar szövetség nem adta ki a versenyzői engedélyét. Azt mondta, tudja, hogy hullámokat fog kavarni, de csak Magyarországon tud úgy felkészülni, hogy akár olimpiai bajnok lehessen" - nyilatkozta Kadler Gusztáv, a Graboplast Győri VSE szakosztályvezetője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"Azt értettem ősszel is, hogy a családja miatt akar váltani, azonban a távozás körülményeivel már nem tudtam azonosulni. Az egész család Győrbe jön, de a férjnek egyelőre nem lesz edzői állása. Adrian Douchevnek nincs Magyarországon érvényes edzői papírja, ezért egyik magyar klub sem tudja alkalmazni. Amikor hazaérnek az edzőtáborból, megbeszéljük majd ezt is. Ha befogadunk egy kiváló élsportolót, akkor kötelességünk az is, hogy a legjobb feltételeket biztosítsuk számára."

Az edzőtáborozás költségeivel kapcsolatban Kadler Gusztáv elmondta, a szerb szövetség nagyon korrektül áll ehhez a dologhoz, nincs pénzügyi követelése.

"Natasa most már a saját pénzén edzőtáborozik. Csütörtökön beszéltünk először, és szombattól már ő állta a költségeket. A győri egyesület biztos, hogy nem kompenzálja őt. Nehéz helyzet lesz, ha hazaér. Megpróbálunk vele úgy foglalkozni, hogy az emberek ne a megszólalásai, hanem az eredményei alapján ítéljék meg. Én azt a Janics Natasát szeretném, aki gyorsan kajakozik, és sokkal kevesebbet szerepel a médiában"- zárta a beszélgetést a szakosztályvezető.