Vágólapra másolva!
A magyar férfi- és nőitornász-válogatott már egyaránt Moszkvában tartózkodik, ahol a szerdán kezdődő Európa-bajnokságon az olimpiai bajnok Berki Krisztiánt a dobogó tetejére, a szintén lólengésben érdekelt Hidvégi Videt pedig döntőbe várja Kovács István vezetőedző.

A szakember a magyar szövetség (MATSZ) közleményében azt mondta, a felkészülés jól sikerült, az elmúlt időszak zökkenőmentesen telt. A hatszoros Eb-győztes Berki óriási lelkesedéssel készült, sérülés nem hátráltatta, így Kovács István újabb aranyérmet vár tőle. Az elmúlt Világkupákon kevésbé jól teljesített Hidvégi nagyon sokat edzett, s ennek meg is lett az eredménye, mert mostanra teljes mértékben uralja a tavalyi olimpia óta átalakított, 6,6-os kiinduló pontú gyakorlatát.

A férfi válogatott többi tagjától, Tálas Bencétől és Rácz Attilától a vezetőedző azt várja, hogy bejussanak az egyéni összetett legjobb 24 - országonként kettő - tornászát felvonultató döntőjébe.

Fotó: Magócsi Márton [origo]

Berki Krisztián

"Elégedett vagyok a teljes csapattal, mindenki megfelelően felkészült" - idézte a MATSZ közleménye Kovács Istvánt. "Tálassal és Ráczcal kapcsolatban megkockáztatom, hogy élete legjobb formájában van, Hidvégi remélem, meglepetést okoz a pontozóknak és érmet hoz, Berki pedig nem lakott jól az olimpiai arannyal, ezért tőle ismét aranyérmet várok."

A szakvezetővel a kétszeres világbajnok Berki is egyetértett, szerinte az egész csapat nagyon jó formában van, ő maga pedig két hibátlan gyakorlatot szeretne bemutatni, a többi pedig, mint mondta, "már a bírókon múlik."

A Böczögő Dorina, Makra Noémi, Divéky Luca összetételű nőiválogatott tagjai közül mindenki négy szeren indul Moszkvában, s Draskóczy Imre vezetőedző szerint előbbi kettő eséllyel pályázik a 24 versenyzőt felvonultató egyéni összetett fináléra. A szakember mindemellett a szerenkénti jó szereplésben is bízik, Böczögő visszahozta régi, nehéz ugrását, az élete első felnőtt Eb-jén szereplő Makra pedig gerendán és felemáskorláton erős.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Böczögő Dorina

"A felkészülés a tervek szerint sikerült, egy-két apró probléma közbejött, például Böczögő és Makra az utolsó héten kisebb betegséggel küzdött, de ennek már nincs nyoma" - nyilatkozta Draskóczy Imre.

A program szerdán - magyar idő szerint - reggel 8 órakor kezdődik a férfi selejtezővel, csütörtökön 8.30-tól a női selejtezőre kerül sor, pénteken 11.00-től a női egyéni összetett, 15.30-tól pedig a férfi egyéni összetett döntőjét rendezik meg. A szerenkénti finálékra szombaton és vasárnap 11.30-tól kerül sor, előbb a férfi talaj, lólengés és gyűrű, valamint a női ugrás és felemáskorlát, a zárónapon pedig a férfiugrás, korlát és nyújtó, illetve a női gerenda és talaj fináléját bonyolítják le.