Vágólapra másolva!
A Szegedi VSE közleményben cáfolta, hogy a Győri VSE tartozna neki Janics Natasa átigazolása miatt, de a két klub mégis egyeztetni fog a a háromszoros olimpiai bajnok utáni járandóságról. Janics az ügy lezárása után kaphatja vissza versenyengedélyét, így a május végi válogató előtt valószínűleg elhárul a probléma.

A szegedi közlemény arra a Borsban csütörtökön megjelent hírre reagált, miszerint a győri klub tartozik a szegedieknek Janics átigazolása miatt. "Az ide vonatkozó eredményességi kimutatások alapján kiszámolható, hogy a versenyzőért a győri klub hárommillió forinttal tartozik nekünk" - idézte a Bors Petrovics Kálmán szegedi klubigazgatót, aki a januárban érvénybe lépett új átigazolási szabályzatra hivatkozott. A vezető a lapnak elmondta, Janics versenyzésre jogosító igazolása a pénz megfizetése után állítható ki. "Ez utóbbi dokumentum megléte esetén kaphatja meg újra a kajakos a magyar szövetségtől a versenyengedélyét" - fogalmazott Petrovics.

Janics szóvivője, Farkas Dávid az [origo]-nak elmondta, Kadler Gusztáv, a győriek szakosztályvezetője jövő szerdán Szegedre utazik az ügyben. "A kérdés hamarosan megoldódik, és miután a május végi válogatóig még bőven van idő, nem fog gondot okozni Natasának" - mondta Farkas.

A Borsban megjelentekre reagálva a szegediek csütörtök délután közleményt adtak, ki melyben cáfolták a tartozást. Valamiről mégis tárgyalni fognak a Győrrel jövő héten "Az MKKSZ átigazolási szabályzatában szereplő járandósággal és Douchev-Janics Natasa átigazolásával kapcsolatosan a két klub a jövő héten ül asztalhoz egyeztetésre" - áll az SZVE közleményében.

Janics szeptemberben még szegedi kajakosként bejelentette, hogy Szerbiában folytatja a pályafutását, ám a magyar szövetség nem adta ki a versenyzési engedélyét, így csak két év kihagyás után versenyezhetett volna. A kajakos márciusban úgy döntött, hogy mégis Magyarországon folytatja, és a győri egyesülethez igazolt.