Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt svájci Roger Federer hatodszor nyerte meg a 780 ezer euró összdíjazású, hallei füves pályás tenisztornát, miután a vasárnapi fináléban három szettben legyőzte az orosz Mihail Juzsnijt.

A 2 óra 2 perces csatában felülkerekedő, 31 éves klasszis tavaly augusztus óta az első versenyén - összességében pedig a 77-ediken - győzött, és a trófea mellé 123 400 eurót kapott.

eredmény, döntő:
Federer (svájci, 1.) - Juzsnij (orosz) 6:7 (5-7), 6:3, 6:4

Az első helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Andy Murray nyerte meg a 780 ezer euró összdíjazású londoni füvespályás tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte a címvédő horvát Marin Cilicet.

Az olimpiai bajnok skót játékos 2009 és 2011 után harmadszor diadalmaskodott a Queen's Clubban, és pályafutása 27. trófeáját hódította el.

Az idei finálé botrány nélkül zajlott le, tavaly Cilic úgy nyert, hogy ellenfelét, az argentin David Nalbandiant leléptették, miután dühében belerúgott egy reklámtáblába, s ezzel megsebzett egy vonalbírót.

eredmény, döntő:
Murray (brit, 1.) - Cilic (horvát, 5.) 5:7, 7:5, 6:3

Pályafutása hatodik WTA-tenisztornáját nyerte meg a szlovák Daniela Hantuchova, aki a 235 ezer dollár összdíjazású birminghami női füves pályás viadal vasárnapi döntőjében legyőzte a 16 éves horvát Donna Vekicet.

eredmény, döntő:
Hantuchova (szlovák) - Vekic (horvát) 7:6 (7-5), 6:4