Vágólapra másolva!
Serena Williams sajátos véleményt formált egy amerikai focisták által megerőszakolt 16 éves lányról, később azt állította, hogy félreértették a szavait.

"Gondoljátok, hogy jogos, amit kaptak? Hülyeséget csináltak, de én ebben nem vagyok biztos" - mondta a Rolling Stone magazinnak a világklasszis teniszező az USA-ban, az ohiói Steubenville-ben történt incidensről, melyben két főiskolás amerikai focista megerőszakolt egy ittas állapotban levő tinilányt. Tettükért egy év elzárást kaptak a fiatalkorúak börtönében.

Serena Williams szerint a lány szerencsés volt, és akár rosszabbul is járhatott volna, "Nem akarom hibáztatni, de ha 16 évesen ennyire részeg vagy, nem szabad elfogadnod más emberektől piát. Nyilván nem tudhatom, lehet, hogy nem is volt szűz, de nem lett volna szabad ebbe a helyzetbe beleengednie magát, hacsak nem beadtak neki valami szert."

Miután a cikket óriási felháborodás kísérte, a teniszező egészen más hangvételű közleményben jelezte, hogy szavait félreértelmezték. "A Steubenville-ben történtek valóban sokkoltak, és mélyen elszomorítottak" - áll a közleményben. "Ha valakit 16 évesen megerőszakolnak az egy szörnyű tragédia! Meg fogom keresni a lány szüleit, hogy elmondjam, mélységesen sajnálom, ami a Rolling Stone cikkében megjelent. Az ott leírtak durvák és sértőek, és semmilyen módon nem akarom azt mondani vagy sugallni, hogy a lány bármiért is hibáztatható lenne."