Vágólapra másolva!
Patrick Mouratoglou egy éve vette át Serena Williams edzésmunkájának irányítását, azóta az amerikai teniszezőnő szinte mindent megnyert, és elcsavarta a nős szakember fejét.

Patrick Mouratoglou játékosként édesapja ellenkezése miatt nem vihette sokra, edzőként azonban a legjobbak között tartják számon. Teniszakadémiájáról olyan tehetségek kerültek ki, mint Laura Robson, Paul-Henri Mathieu, Ivo Karlovic, Marcos Baghdatis és az a Grigor Dimitrov, akinek Serena Williamsszel való kapcsolatát köszönheti.

A fiatal bolgár teniszező - aki jelenleg Marija Sarapovával jár - korábban Serena párja volt, az amerikai csillag így ismerkedhetett meg Mouratoglouval. A 43 éves szakember tavaly júniusban kezdett el foglalkozni a jelenlegi világranglista-vezetővel, azt követően, hogy Virginie Razzano a Roland Garros első fordulójában kiverte. Azóta Serena sikert sikerre halmoz.

Patrick Mouratoglou és Serena Williams Forrás: AFP/Christophe Saidi

"A teniszezők is emberek, nem lehetnek egész pályájuk során ugyanolyan motiváltak. Amikor találkoztunk, Serena már 13 Grand Slam-címet nyert egyéniben, viszont hiányzott belőle az akarat, hogy még többet kihozzon magából. Amióta együtt dolgozunk, három Grand Slam-címet, két olimpiai aranyat, egy WTA vb-címet és tizenegy tornát nyert, a tenisztörténelem legidősebb játékosaként világelső lett, 77 meccséből 74-en győzött, és 31-es győzelmi sorozatnál jár" - büszkélkedett Mouratoglou, aki a hírek szerint a szakmainál is közelebbi kapcsolatot ápol Serenával.

A pár nem is titkolja kapcsolatát, a hétvégén kéz a kézben látogattak el Madame Tussauds viaszmúzeumába.

A világ jelenleg két legjobb teniszezője verbálisan már a wimbledoni torna előtt összecsapott, Serena Williams azt mondta ugyanis a Rolling Stone magazinnak, nem érti, hogy Sarapova miért boldog, hiszen egy olyan férfival jár együtt, aki csak a hírnév miatt csapódott mellé. Sarapova annyit üzent, ha Serena személyeskedni akar, akkor inkább beszéljen arról, miért egy nős, családos férfivel jár.