Vágólapra másolva!
Több mint félmillióan követték nyomon a Magyar Birkózás Facebook-csoport kezdeményezésére indult szépségkirálynő-választást. A győztes, Vidéki Nikolett, a Kiskunfélegyházi Vasas TK háromszoros országos bajnok birkózója 6239 szavazatot kapott.

"A verseny életre hívásakor még mi sem gondoltuk, hogy több mint félmillióan követik nyomon a szépségkirálynői korona útját, de azt sem, hogy közel húszezren szavaznak majd lájkok formájában" - nyilatkozta Janku Ferenc, a Veszprém Megyei Birkózó Szövetség elnöke a magyar szövetség honlapján.

A 167 cm magas, 44 kg testsúlyú Vidéki Nikolett 6239 szavazatot (lájkot) kapott. A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 11. évfolyamos tanulója hat éve birkózik, háromszoros országos bajnok, indult már kadet világ- és Európa-bajnokságon is (további képek a Facebook-oldalunkon).

Vidéki Nikolett Forrás: Magyar Birkózó Szövetség/Magyar Birkózás Facebook csoport

Az első udvarhölgy, a második helyezett Pécsi Alexandra 5522 szavazatig jutott. Ő a Dunaferr versenyzője, Enyingen edz, volt már országos bajnok, csakúgy, mint az 1914 szavazattal harmadik helyen zárt Rivasz Andrea (Törökszentmiklósi BDSK), aki most végzett a Bercsényi Miklós Gimnáziumban.

Janku Ferenc tárgyalásokat folytat a Magyar Birkózó Szövetséggel, hogy a királynő és két udvarhölgye a szeptember 16-22-i budapesti világbajnokság és a női birkózás reklámarca lehessen.