Vágólapra másolva!
Ivo Karlovic óriási sikernek tartja, hogy két és fél hónappal súlyos betegsége után nemcsak pályára tudott lépni, de két fordulót ment is a newporti tenisztornán.

Az egykori világranglista-14. horvát játékos utoljára az április közepén rendezett sarasotai viadalon játszott, akkor az első fordulóban kikapott az ukrán Gyenyisz Molcsanovtól.

A verseny után rosszul lett, egyik reggel arra ébredt, hogy a karja teljesen elzsibbadt.

"A feleségem kérdezett valamit, de nem értette a válaszomat, így azonnal mentőt hívott" - idézte a 208 centis óriást a Vecernij.hr portál. "Intravénás kezelést kaptam, hamarosan jobban lettem, és hazaengedtek. De ismét rosszul lettem, a fejem iszonyatosan fájt és este elveszítettem az eszméletemet. Hogy ezután mi történt, nem tudom, alig emlékszem valamire. Nem tudtam megmondani a nevemet, nem tudtam, milyen évet írunk. A jobb kezem és az arcom jobb fele zsibbadt, azt hitték, agyvérzést kaptam. Három nappal később derítették ki, hogy vírusos agyhártyagyulladásom van."

Ivo Karlovic Forrás: AFP/Juan Mabromata

Karlovic négy nappal később lett jobban, akkor már meg tudta mondani a nevét, tíz nappal később a fejfájása is elmúlt.

"Egy hónap után fogtam a kezembe először teniszütőt, de csak öt percet bírtam a pályán lenni. Nem tudtam, mi lesz, attól féltem, a vírus még mindig a szervezetemben van. A visszatérést tűztem ki célul, ez sikerült."

A játékos Newportban a francia Edouard Roger-Vasselin (7:6, 6:4), majd a kanadai Vasek Pospisil ellen nyert (6:4, 1:6, 6:3), és a negyeddöntőben az amerikai John Isner állította meg két 7:6-os játszmában.

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettem. Ha valaki a verseny előtt azt mondja, a nyolc közé jutok, azt gondoltam volna, tök idióta" - nyilatkozta.