Vágólapra másolva!
Szombaton rendezték Monacóban annak a bokszgálának a döntőjét, ahová sok szakértő szerint nem Gyenisz Gracsovnak, hanem Erdei Zsoltnak kellett volna bejutnia. A "millió dolláros szuper négyes" elnevezésű gála döntőjében egy menetig sem bírta a 30 éves orosz Gracsov, a nyertes a dominikai Edwin Rodriguez lett.

A márciusi meccsen Erdei Zsolt ellen - igencsak vitatható körülmények között - pontozással nyerő orosz Denisz Gracsov ellenfele a szombat esti fináléban a veretlen dominikai Edwin Rodriguez volt, aki a másik elődöntőben az argentin Ezequiel Maderna ellen kissé halovány teljesítményt nyújtva járt sikerrel.

Ezúttal azonban Rodriguez az első gongszótól kezdve kezdeményezőként lépett fel, és már az 50. másodpercben padlóra küldte a rendkívül meglepett Gracsovot. A számolást követően Rodriguez újabb rohamozásba kezdett, többször eltalálta testen és fejen is a tanácstalan oroszt, majd egy remek balhoroggal ismét leütötte az augusztus 3-án a 31. születésnapját ünneplő bunyóst.

Nem volt hosszú meccs (6:21-nél kezdődik), a meccs vége előtt durván megpakolták Gracsovot:

A folytatásban nem kellett sokáig várni az újabb akcióra, a 28 éves dominikai bokszoló hatalmas lendülettel vetette magát a már a lábán is alig álló ellenfelére, aki a kötelekhez hátrálva várta a találkozó végét. A hatalmas jobbkezesek megtették a hatásukat, újból sikerült megfogni a már alig védekező oroszt, és első menet vége előtt 10 másodperccel a mérkőzésvezető Gracsov testi épségének megőrzése érdekében technikai KO-val beszüntette a találkozót - számolt be a mérkőzésről a Profiboksz.hu.

Talán Erdeinek is kiütésre kellett volna menni márciusban? Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment

Rodriguez karrierje eddigi talán legfontosabb győzelmét aratta, mérlege pedig 24-0-ra (16 KO) javult. Gracsov mérlege 13 győzelem (ebből 8 KO), két vereség és egy döntetlen.